keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

KUN YKSINKERTAISESTAKAAN HOMMASTA EI SELVITÄ ILMAN APUA...


Onneksi apu on lähellä. Joka ainoa kerta kun yritän päästä keittiön pöydän ääreen touhuamaan omiani näiden käsitöiden parissa tulee 20 sekunnissa paikalle vähintään yksi karvainen apulainen. Parhaimillaan kuten tänään sain työhön kaksi apulaista. Ensin tuli Viikari ja 10 sekunnin päästä myös Eppu . Yhteistyömme saa välillä surkuhupaisia muotoja kun minä yritän rukoilla ja kinua että voisiko sitä neuletta saada sieltä pepun alta , please . Harvoin se onnistuu eli näillä mennään.


Viikari haluaa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin eli tässä hän esittelee pepullaan ja hännällään olkasaumaa. Alaosa neulottiin kiinni tuohon takakappaleen suorakaiteeseen koko ajan työn edetessä silmukoita poimien ja yhteen neuloen. Eli alaosan reunsilmukka neulottiin yhteen yhden yläosan reunasta poimitun silmukan kanssa. Näin tuo alaosa kiinnittyi yläosaan työn edetessä. Ei tule jälkikäteen ompelua, mitä en rakasta, eli se on hyvä.


Tässä kuvassa yritän saada neuletta kinuttua herran alta ja kuten Viikarin ilmeestä näkee koko ideakin oli ihan typerä. Ei siis onnistunut ilman että neuleeni olisi kärsinyt huomattavia vahinkoja eli alistuin taas apulaisteni komentoon.

Olen sitkeästi kuitenkin yrittänyt saada neuletta kisuilta, mutta kuten näkyy toivotonta on. Pitänee odottaa että kaverit luovuttaa.


Kuvaa kun olen levittänyt koko komeuden keittiön pöydälle.....Siis neuleen : )


Viikarin pepun takana oleva aukko neuleessa on hiha-aukko josta poimin vielä silmukat hihaa varten ja neulon ne vielä valmiiksi. Ajattelin tehdä tähän lyhyet hihat vaikka lanka riittäisi kyllä pitkiinkin. Katsotaan kumpaan päädyn kun saan hihojen neulomisen alkuun.


Tässä näkyy kuinka ihanan ohutta, laskeutuvaa ja kevyttä tuo neule on. Lanka on siis Holst Garnin Coastia ja puikot on 3,5mm KnitProt.Langan menekki on tässä vaiheessa 4 kerää eli 200g , lanka on siis todella riittoisaa.


Pikkuapulainen Eppu <3 Joskus hieman ujompi kaveri kuin Viikari, joten hän on esiintynyt sen takia vähemmän blogikuvissa. Suloinen kaveri.

Sain viimein neuleeni ! Tässä se roikkuu keskeneräisen ompelukseni kanssa. Ompeluhommat eivät ole kiinnostaneet kuumilla ilmoilla, joten homma on pahasti kesken paitani osalta.


Malli: Marilinda by Cookie.A.
Lanka : Cascade Heritage , menekki hitusen alle 100g. Nöttönen jäi jäljelle.
Puikot: KnitPro 2,5mm, 2,25mm ja 2mm.
Koko: 38-39Uskomattoman koukuttava malli neuloa! Ihana suorastaan. Suosittelen lämpimästi sekä lankaa että mallia. Molemmat NAM .


Innostuin taas niin noihin Cookien sukkiin että aloin seuraavaksi neuloa hänen malliaan Clandestine. On nämä vaan niin ihania ja mielenkiintoisia neuloa. Nero nainen sukkien suunnittelussa.


Lankana tällä kertaa Fabel ja sukkapuikoilla mennään , ainakin varsiosa sujuu helpoimmin tässä mallissa niillä. Tosin neljällä puikolla amerikan malliin eikä viidellä kuten meillä täällä on tapana.


Pakko vielä vilauttaa mitä namua minulla on täällä varastossa. Ihanaa Coastia ja mikä väri .


Haluan tästä jotakin kivaa itselleni vaikka mikä olisi. Sopii se nätti vaaleanpunainen ylipainoiselle keski-ikäiselle tädillekin kun mennään oikealla asenteella. Vai mitä ?
Lähetä kommentti