lauantai 1. kesäkuuta 2013

COOKIE.A:n MARILINDA - SUKAT


 Neulon välillä sukat. Haluan neuloa lahjaksi sukat ystävälle jonka tavoitteena on kerätä itselleen korillinen kauniita sukkia ja omalta osaltani haluan auttaa häntä hänen tavoitteensa saavuttamisessa. Lahjaa tarvitaan piakkoin niinpä neulon sukat tässä välissä valmiiksi ja jatkan sen jälkeen Ecuadorin ja huivien neulomista.


Sain pojan sorjine säärineen toimimaan sukkamallina jotta näkisitte miltä nämä keskeneräiset näyttävät jalassa. Paljon helpompi kuvata toisen sääriä kuin omia ja kun nuo omat eivät  kuulu sarjaan sorjat niin parempi näin. En viitsi venyttää sukan suita kun nämä eivät jää omaan käyttöön. Poika heittäytyi sängylle ketarat oikosenaan ja minä napsin kuvat. Taustalla näkyvä sekasotku on vain kuvausta varten järjestämäämme rekvisiittaa, joten nauttikaa ammattitaidostamme....HIH. Meillä ei muuten ole koskaan tuon näköistä, HYI pois se minusta. Olen siisteyden ja kotitöiden perikuva ja hengetär <3


Olen aikaiseemmin neulonut tällä mallilla sukat toiselle kummitytöistäni ja mielestäni tämä malli on todella nätti. Linkin takana Ravelry sivu josta sukkia voi käydä katsomassa. Ohje on selkeä, kuten Cookiella aina ja mallikerta on looginen ja melko helposti jää mieleen eli neulominenkin on kivaa.


Lankana käytän edellisessä postauksessa vilauttamaani Cascaden Heritage lankaa ja tykkään neuletuntumasta ihan hirveästi. Löysin uuden "paremman" sukkalanka lempparini ! Fabel on hyvä halppis sukkalanka ja tämä vaikuttaa hyvältä "paremmalta" sukkalangalta. Olen kokeillut monen näköisiä luksuslankoja mutta ne eivät kyllä ole neuletuntumassakaan vetäneet vertoja tälle Heritage langalle. Lisäksi luksulangat ovat kaksi kertaa kalliimpia ja melkein joka kerta olen saanut pettyä noihin kalliisiin parinkympin keriin. Ensin ne vaikuttaa ihan kohtuullisen ihanilta, mutta jo neuloessa huomaa että ne on monet jotenkin lepsuja ja nyppyyntyviä. Kun sukat on olleet hetken käytössä niin ei tuo kallis hinta ole osoittautunut ainakaan laadun takeeksi.Poikkeuksena täytyy mainita Louhittaren Luolan Väinämöinen , siitä ei ole pahaa sanottavaa.


 Käytin sukassa taas monen kokoisia puikkoja. Sukan suun neuloin 2,5mm puikoilla ettei suu tunnu kiristävältä ja sukka on helppo vetää jalkaan. Varren  neuloin 2,25mm puikoilla kuten ohjeessakin ja jalkaterää neulon nyt 2mm puikoilla. Jalkaterästä kun on kestävyyden takia hyvä saada mahdollisimman tiivis, ei tule niin helposti reikiä sukkiin. Käyttöä varten kun näitä aina yritän neuloa. Ei ne korin pohjalla paljoa lämmitä ja tuo iloa.


Lähikuvaa mallineuleesta ja langan ihanasta sinisen sävystä. Onneksi ostin lankaa kaksi vyyhtiä niin saan neuloa tästä ihanuudesta sukat vielä itsellenikin : )
Lähetä kommentti