lauantai 11. toukokuuta 2013

SISKON TAKKI VALMIS JA BACK TO 80´s


Malli : Oma
Lanka : Esslinger Wolle Geisha . Lanka on vanhaa ja ollut äitimme varastoissa ei enää myynnissä. Menekki 400g.
Puikot : 3,00mm ja hihoissa 2,75mm KnitPro Karbonz pyöröjä molemmat.Inspiraatio tähän takkiin lähti innostuksesta virolaisiin pitsimalleihin. Pengoin pitsimallikirjojani ja internettiä ja sieltä valitsin helmaan ja paneeleihin mieleiseni pitsimallit. Aikamoiset aarteet nuo Haapsalu Sall -  ja Knitted Lace Of Estonia- kirjat . Paneelipitsimallia vähäsen muokkailin ja lisäsin siihen yhdet palmikonkierrot, muuten pitsit on ihan perinteisiä virolaismalleja.


Napituslistassa komeilee vielä vain nuo rumat hakaneulat. Jätän nappien valitsemisen ja ompelemisen siskon omalle kontolle. Sillä tavalla hän saa varmasti mieleisensä napit ja minä vältyn tuolta inhoamaltani ompeluhommalta. Win-Win tilanne siis molemmille.


Yksityiskohtaisempaa kuvaa takakappaleen pitsipaneelista.


Helmaa.

Ja muihin projekteihin. Värjäsin Nalle- lankaa sukkia varten kesäisen keltaiseksi.


Sukat ovat alulla. Löysin kivan ilmaisen mallin Ravelrystä ja liekkikuvio on todella sopiva tähän keltaiseen lankaan. Mallin nimi on Candlepower Socks ja linkki ohjeeseen on tuossa nimessä, käykää tsekkaamassa. Nätti ja helppo malli.


Neulon sukkiani pitkästä aikaa sukkapuikoilla ja tuntuu taas mukavalle vaihteeksi. Puikot ovat 2,5mm KnitPro Cubicsit.


Swallowtail Shawlia neuloin tähän asti ja päätin purkaa sen. Huivista olisi tullut liian tylsä näin ihanaan lankaan. Lankani oli ohutta ja olisin joutunut neulomaan pelkästään tätä pitsiä vaikka kuinka monta mallikertaa että saisin tarpeeksi ison huivin. Reunoihin olisi tullut vain kapeat nyppypitsiraidat ja päätin että etsin vielä näyttävämmän huivimallin ihqulankaani.


Leaves Of Grass on jo käytössä olohuoneessa. Kun keksin miten kuvaan tämän komeuden parhaiten kokonaisuudessaan laitan tästä  parempia kuvia . Varmasti jotakin henkilökuntaa tarvitaan kannatteluhommiin.


Viimeiseksi tähän Back to 80´s neuleeseen. Katsokaa mitä nostalgista äidin / siskon varastoista löytyi ? Tulee ihan nuoruusajat mieleen kun tuli neulottua näistä pörrölangoista paljon mitä erilaisempia muotiluomuksia itselleni. Kun olin nuori , siro ja nätti niin näitä tuli käytettyä. Nyt ei enää tule kuuloonkaan. Tästä tulee siskon tytöille takki, saavat jakaa kristillisesti tai sitten käyttäköön siskoksista se joka tästä tykkää. Kaikki kun ei välttämättä heti ihastu pinkkiin pörrölankaan, ne on niin makuasioita.


Lanka on Rondo Ballaadi ja takkiosan sain neuloa 7mm puikoilla. Tein ylhäältä aloitetun villatakin. Tällä lailla saa parhaiten seurattua tuota langan riittävyyttä ettei ihan pahasti lopu kesken. Uutta kun ei enää mistään saa, se on varma. Lankaa on 350g. Tuon vartalo-osan neuloin itse asiassa eilen kokonaan ja tänään teen saalikaulusta ja hihoja jos ehdin niitä aloittaa.


Nyt odottelemaan huomista äitienpäivää ja oikein hyvää sellaista toivon teille kaikille äideille. Nauttikaa olostanne huomenna ja toivottavasti teitä hemmotellaan. Olemme sen arvoisia, vai mitä ?
Lähetä kommentti