tiistai 30. huhtikuuta 2013

NO JAA VAPPU


Olen ollut käsitöiden osalta melko ponnettomassa fiiliksessä jo pari viikkoa. Oikein mitään ei saa aikaiseksi ja hommat tuntuvat tosissaan tökkivän. Olen lukenut samaa ilmiötä monen muunkin bloggaajan kirjoituksista ja ehkä syynä on jokin yleinen kevät blääh - fiilis.  Osaltaan kyllä meidän perheen fiiliksiin vaikuttaa tämä monen kuukauden sairastelukierre. Viimeisimpänä on nyt pojalle viimein annettu hoitoa Mykoplasmaan. Poika on kanssa ollut jo viikkokaupalla huonokuntoinen, välillä kuumeileva, yskäinen , poskiontelontulehduksissa ja todella väsynyt. Vihdoinkin taitaa syy ja rohdot siihen löytyä.....toivon todella. Olemme jo ennen joulua aloittaneet tämän vuorottelun näissä kaiken maailman pöpötaudeissa ja viimeisin kuuri on nyt siis pojalla tällä hetkellä. Kauan on siis mennyt aikaa ja toivotaan että alkaisi jo helpottaa.


Sain siskoltani taas neulottavakseni noita äidiltämme jääneitä lankoja ja niistä ensimmäiseksi aloin neuloa villatakkia tällaisesta 90-luvun keinokuitu/mohair-langasta. Lanka on nimeltään Esslinger Wolle Geisha ja tuo Esslinger Wolle taitaa nykyisin olla Schoeller & Stahl , sellaisen käsityksen ainakin Ravelryn lankatiedoista ymmärsin.


Monien mutkien jälkeen päädyin siihen että lähden vain neulomaan omasta päästä mitä tulee. Ainoa siskon toive oli että tästä langasta olisi kiva saada jotakin pitsistä. Ensimmäinen ideani oli neuloa langasta tämä pusero, mutta vaikka langan vyötteessä puikkosuositus on 4mm tuli nelosen puikoilla neulottaessa jäljestä mielestäni melko kammottavan epäsiistiä ja hylkäsin tuon yrityksen jo alkumetreillä. Tätä takkia neulon puikoilla numero 3mm ja paljon siistimpää jälkeä niillä saa aikaiseksi.


Leaves of Grass valmistui 4 päivää sitten mutta siitä tuli niin iso että olen tässä mietiskellyt miten ihmeessä pingotan sen. Pakko varmaan levittää se olohoneen lattialle vanhan päiväpeiton päälle, en oikein muutakaan keinoa keksi. Saa nähdä koska sen urakan saan tehtyä. Laitan valmiista peitosta paremmin kuvia ja tietoja kun se urakka on ohi.


Ja tässä minun vapunviettoni. Olen pessyt viisi 7kg koneellista pyykkiä mitä oli joka paikka täynnä. Nyt on pyykkitelineet koristamassa meidän bile huushollia. Pyykkiä kerääntyy kumman nopsaan kun on saamaton pyykkäri ja sairaita ihmisiä kotona. Nyt onneksi poika on jo jaksanut mennä kavereittensa kanssa viettämään vappua. Tänään on nimittäin hänen syntymäpäivänsä ja mukavampaa tuollaisen yli kaksikymppisen on viettää kaksoisjuhlia kavereiden kun vanhempiensa kanssa. Opiskelukavereiden kanssa eilen ja lapsuudenystäviensä kanssa tänään. Kyllä äidin sydäntä lämmittää kun näkee että hänen olonsa on palailemassa normaalimpaan suuntaan.
Lähetä kommentti