perjantai 8. maaliskuuta 2013

TWIGS AND WILLOWS


Malli: Twigs and Willows / Alana Dakos , kirjasta Botanical Knits
Lanka: Holst Garn Supersoft Uld kaksinkertaisena Menekki 550g
Puikot: KnitPro Cubics 4,5mm ja 5mm


Villurini valmistui vihdoin eilen. Olen sen verran saanut toimintakykyäni  antibioottien ja kortisonin avulla takaisin  että jaksan taas vähäsen jo enemmän neuloa. Vielä kun vähäsen keräillään voimia niin pitäisi saada vielä jonkin näköinen siivousurakkakin tehtyä. Kyllä huusholli vaan tulee kamalan näköiseksi jos en jaksa oikein siitä itse huolehtia. Ei ne meidän miehet oikein sellaisesta välitä...
Ja asiasta toiseen. On nämä muuten vaan niin työlään oloisia nämä erikseen kappaleista neulottavat villurit. Kauhea homma vielä neulontatyön jälkeen kun täytyy yhdistellä ja näperellä ja ommella nappeja ja,ja. Huh, laiskaa uuvuttaa !

 

Kuvia langan väristä on mahdotonta saada onnistumaan oikein. Vihreä on yllättävän hankala väri kuvauksellisesti. Se näyttää aina ja kaikissa valoissa aivan liian harmaalta. Vikaa on ihan varmasti kuvaajassakin, olen tällainen" tähtää ja näpsi" - tyyppinen kuvaaja. Taitoa ja kärsivällisyyttä ei siihen hommaan ole nimeksikään. Väri on, jos yritän sitä jotenkin kuvailla, sellainen kaunis vaaleahko metsänvihreä. Pinta on langassa tweedmäinen ja väripilkkuja on langassa ainakin pieniä ruskeahkon keltaisia joukossa. Oiken nätti väri ja sopii mielestäni hyvin villurin lehti- ja metsäteemaan.


Neuloin nuo hihat sittenikin suoraan kappaleisiin kiinni ettei tullut tuota yhdistämistä niin paljon. Poimin siis hiha-aukkojen reunoista silmukat ja neuloin hihapyöriöt lyhennetyin kerroksin muotoilemalla ja hihat tasona alas saakka. Itse asiassa siis tuota kitisemääni yhdistämistä ei oikeasti ollut kuin tuon sivusauman ja hihasisäsaumojen virkkaaminen yhteen, mutta jotakin kuitenkin. Olkasaumatkin yhdistettiin kolmen puikon päättelyllä. Muutin mallia sen verran itselleni paremmin sopivaksi  että pidensin helmaa ja neuloin kapeamman alaresorin. Napit on Titityystä ja niissä on kanssa kauniita lehtikuvoita ja lanka on aivan ihanaa. Se ei ollut moksiskaan konepesusta ja nypyn nyppyä ei tullut rummussa pyörimisestä niin kuin moniin lankoihin tulee jo ekan pesun yhteydessä. Tästä tuli ehdottomasti yksi lempilangoistani.Nyt jatkan tuota Spruce Forest -huiviani ja In and Out-sukkiani ja mietin minkä isomman työn aloittaisin seuraavaksi. Nalle -lankaakin pitäisi vähän värjätä sukkaneulomuksia varten ja kaikkea kivaa on suunnitelmissa. Voimien parantuessa vauhtikin varmasti taas kiihtyy. Hyvät viikonloput kaikille ja nautitaan valosta kun sitä vihdoin jo näkyy kunnolla. Ihana herätä aamuisinkin kun on jo niin valoisaa !


Lähetä kommentti