keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

SPRUCE FOREST


MALLI: SPRUCE FOREST BY NANCY BUSH / WOOL PEOPLE VOL.2
                      LANKA: HOLST GARN SUPERSOFT ULD , MENEKKI 140G. VÄRI MARLIN.
                      PUIKOT:KNITPRO KARBONZ 3,5mm PYÖRÖT 100cm
                      KOKO: 190cmX 85cmIhanaa tyypillistä Nancy Bushin huivisuunnittelua. Virolaistyyppistä, kaunista ja jotenkin niin kodikkaan oloista nättiä pitsiä. 


Huivia oli kiva neuloa, koska tuo mallikerta oli noin loogisesti ja melko helposti seurattavaa. Mallikerran toistoja tehtiin itse huiviosassa 10 kertaa. Huivia alettiin neulomaan alakulmasta käsin ja työ leveni muistaakseni 4s per oikean puolen kerros. Kun huivikolmio oli saatu valmiiksi poimittiin reunasta tuota pitsiä varten silmukat ja pitsi neulottiin reunoihin seuraavaksi. Viimeisenä neulottiin vielä huivin yläreunaan muutama oikea kerros ja huivi oli valmis. Älkää välittäkö noista kuvissa näkyvistä valoraidoista. Sälekaihtimien raoista tulvii ihanaa auringonvaloa, joka piti kuvaushetkellä jo piilotella kaihtimien taakse. Muuten kuvissa olisi näkynyt vain oma varjo ja huivi olisi ollut pimennossa.


Ja taas mitä voin enää sanoa tästä ihanasta langasta. Ajatelkaa että näin iso huivi painaa vain vajaa 140g ! Lanka on kaunista , kevyttä ja mahdottoman riittoisaa. Värjejä on saatavilla vaikka kuinka ja ne ovat todella ihania. Valikoima on siis  iso, kaikille löytyy kyllä sieltä lempivärejä. Tykkään neuloa tällaista ihanaa oikeaa villaa joka on hitusen karkeaa vielä uutena ,mutta pehmenee pesukertojen myötä aina vähäsen. Jo ensimmäisen kastelukerran jälkeen eron huomaa selvästi. Olen vakaa luonnonkuitujen kannattaja ja rakastan tätä lankaa <3


Lanka on ostettu siis Titityystä ja toinen paikka josta olen näitä lankoja tilannut on Holstin nettikaupasta suoraan. Holstin kaupasta tilattuna toimitus kesti noin viikon ja Titityyn kautta tilattuna hitusen alle. Nyt minulla on työn alla villuri tuosta Holstin Coast- langasta joka on kesäisempää villan ja puuvillan sekoitetta. Siitä postauksia myöhemmin..Lankoja on Holstilla vielä kahta muutakin lajia ja niitäkin haluan tietysti jossakin vaiheessa ehdottomasti testata. Nyt on vain taas langan ostossa säästökuuri menossa, eli hankinnat mitkä ei ole ihan pakollisia on siirretty myöhemmäksi.


Kääriydyn huiviini ja jatkan neulomista. Hauskat päivän jatkot kaikille ja nauttikaa valosta : )
Lähetä kommentti