keskiviikko 13. helmikuuta 2013

WIMBERLEY VALMIS , STRANGER CARDIGAN PITKÄLLÄ JA IHANA BOTANICAL KNITS EKIRJA


Malli: Wimberley, Kitman Figueroa
Lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen 100g
Puikot: KnitPro 3,75mm ja 3,5mm pyöröt


Tämä huiviohje aiheutti loppua kohden hitusen päänvaivaa. En saanut selkoa loppupuolen ohjeesta sellaisessa kohtaa jossa piti lopettaa tuo keskiosan kuvion toisto. Ohjeessa oli kaksi vaihtoehtoa ja mitään ohjetta siitä missä koossa kuuluu mitäkin vaihtoehtoa käyttää ei ollut. Kirjoitetussa ohjeessa oli muutenkin ainakin pari virhettä, mutta ne eivät sinänsä niin haitanneet kun ohjeessa oli kaikkiin mallikertoihin myös kaaviot. Kaaviot olivat OK ja ihan helpot seurattavat. Sävelsin loppuun jotakin ja sain siis huivini valmiiksi.


Väinämöisen Kammari on mielestäni tosi kaunis väri. Ihana sininen, harmahtavaa vähäsen joukossa ja mieleen tulee tosiaan vanhan rintamamiestalon kammarin seinät. Hyvä nimivalinta siis. Huiviin riitti sittenkin juuri ja juuri tuo yksi vyyhti Väiskiä, vaikka toisin viimeksi luulinkin. Kun olin tilannut tuon toisen vyyhdin ja se tuli postissa aloin heti viimeistelemään huiviani ja huomasin mokanneeni tuon loppuosan kanssa. Olin neulonut sitä ihan liian pitkälle ja sain purkaa takaisinpäin ja päätellä huivin jo aikaisemmassa vaiheessa. Tämä kaikki sählinki johtuu siitä että ohjeessa oli kaksi vaihtoehtoa milloin viimeinen päättelymallikerta aloitetaan. Joko silloin kuin puikoilla on 28s tai 48s jäljellä. neuloin ensin tuon 28s mukaan ja huiviin tuli loppuun ihan liian pitkä tiitti niskan kohdalle ja se näytti hassulta. Palasin siis tuohon kohtaan missä puikolla oli 48s ja jatkoin loppuun siitä. Parempi tuli tällä systeemillä joten se kait oli se oikea vaihtoehto. Hitusen sekava ohje, täytyy sanoa. No olen ihan iloinen että saan neuloa toisesta Väiski vyyhdistä vielä jotkut kauniit sukat. Eihän lanka ole koskaan pahitteeksi kotona jemmassa valmiina.


Huivista saa parempia kuvia näin kun se on taiteltu. Väri ja kuviot erottuvat paremmin.


Ihan nätti nyt kun sain sen valmiiksi <3


Sitten Stranger Cardiganiin. Arvatkaa mitä ? Mulla loppui lanka kaksi kerää kesken ja joudun hommaamaan lisää. Mä en käsitä etten enää osaa laskea langan kulutusta ikinä oikein , perhana ! Tämä villatakki odottaa siis hetken lisälankaa ja kun se saapuu niin neulon toisen puuttuvan hihan ja neulontahomma on tämän takin kohdalta valmis. Ommeltavaksi tai virkattavaksi jää tässä takissa tuo sivu- ja hihasauma. Kaikki osat on toisissaan jo valmiiksi kiinni kun ne yhdistettiin jo neulontavaiheessa joko kolmen puikon päättelyllä ( etukappaleiden niskasauma) tai silmukat poimittiin suoraan (hihoissa) ja neulottiin siitä.


Tässä kuvaa miltä takki tulee suurinpiirtein näyttämään kun tuo sauma on ommeltu kiinni.


Ja sitten uuteen projektiini. Ostin Alana Dakosin ihanan uuden  Botanical Knits kirjan Ravelryn kautta ekirjana. Kirjassa on niin ihania malleja että on vaikea päättää mitä neuloisi ensimmäiseksi. Valitsin kuitenkin ensimmäiseksi projektiksini villatakin jonka nimi on Twigs and Willows. Langaksi valitsin Holst Garnin Supersoft woolin ja käytän sitä kaksinkertaisena. Omat lankani tilasin Titityyltä, minun tietääkseni he ovat ainoita jotka tätä ihanaa lankaa Suomessa myyvät. Lankani väri on Larch ja se on tuollainen hitusen meleerattu vihreä. Tämä kirjakin kuulemma tulee Titityyn valikoimiin ihan painettuna versiona toukokuussa ja minä ainakin aion sen vielä ihan oikeanakin kirjana hankkia. Se on niin kaunis katsella ja kyllä näissä lempparikirjoissa vain tuo "oikea" kirja vielä tuntuu ihanimmalta. Puikkoina käytän 4,5mm ja 5mm KnitPro Cubicseja. Teen villatakkini hitusen erilaisena kuin alkuperäinen malli on. Neulon villatakin alaosan pidemmäksi ja jätän nuo resoriosan kavennukset tekemättä. Minun vartalooni ei ihan noin nafti villatakki  oikein tunnu luonnikkaalta, siksipä muutan sitä vähäsen itselleni paremmin sopivaksi. Vyötäröön teen vähäsen kavennusta ja muuten neulon ihan perusvillurin mallisen tästä takistani. Etukappaleisiin laitan tietenkin nuo kauniit lehtikuviot ja hihakavennukset ja hihat neulon ihan ohjeen mukaan. Tätäkin lankaa joudun tilaamaan lisää, sillä alkuperäinen suunnitelmani oli neuloa tämä lanka yksinkertaisena. Kun päädyin paksumpaan villatakkiin ja lanka tulee kaksinkertaisena ei tuo varaamani 300g riitä mihinkään, vaikka ihan mahdottoman riittoisa lanka tämä kyllä on. Jatkan taas hommian ja päivittelen niiden edistymistä vielä tällä viikolla :)
Lähetä kommentti