keskiviikko 20. helmikuuta 2013

STRANGER CARDIGAN VALMIS, IVY TRELLIS SOCKS, TWIGS AND WILLOWS CARDIGAN JA SPRUCE FOREST HUIVIN ETENEMINEN


Malli: Stranger  Cardigan / Michiyo
Lanka : Gjestal Janne, menekki 900g
Puikot: KnitPro Cubics  4,5mm


Iso villuri valmistui tässä viikon aikana. Fiilis on sen suhteen kohtuullisen hyvä. Katsotaan miten tällainen erikoisempi malli sitten käytännössä tuntuu toimivan.


Janne-lanka oli ihan OK, mutta kyllä pieni lankasnobi minussa hiukkasen kiukutteli niistä kymmenistä solmuista joita tästä määrästä lankaa löytyi. Joka kerässä oli ainakin yksi solmukohta ja ne on ärsyttäviä. Ekassa pesussa lanka jo hitusen kulahti, joten ihan kauhean kestävää tämä ei ainakaan tuon nyppyyntymisen osalta taida olla. No eipä tuo paljoa maksakaan, eli ei kait sitä niin kovin ihmeellisiä tuolla 2€ per kerä voi odottaakaan. Ihan hyvä arkivilluri tästä tuli.


 Kirjasta Botanical Knits aloin neulomaan oikein hienosta langasta ( Madelinetoshin Merino Lightiä) sukkia joiden nimi on Ivy Trellis Sock.Olin todella tyytyväinen itseeni ja aikaansaannokseeni , kunnes... Kokeilin niitä jalkaan ensimmäisen kerran kun varsi oli valmis. Näitä ei saa jalkaan, ne on niin kapeat ja neule on täysin joustamaton. Alana kyllä ilmoitti tuon neulepinnan joustamattomuuden tuon mallin yhteydessä, joten siitä en voi kitistä. Tein sukat täsmälleen samankaltaisesta langasta kuin ohjeessa ja puikkokokokin oli tuo 2,5mm niin kuin ohjeessa suositellaan, mutta kireät tuli silti.


Ajattelin läpi kaikki sukulaiset ja tuttavat kenelle voisin nämä valmistumisen jälkeen lahjoittaa, mutta en kyllä tunne ketään niin sirojalkaista joka saisi tämän sukan vedettyä kantapään kohdan yli, joten purkuun meni nämä sukat ja käytän langan johonkin muuhun malliin. Neulon joskus myöhemmin tämän sukkamallin jostakin paksummasta langasta isommilla puikoilla niin silloin ne varmasti menevät jalkaankin.


Sitten Twig and Willows villuriin. Kirja on edelleen tuo sama Botanical Knits, mistä tämäkin malli löytyy.
Takakappale on siis valmis.


Myös 1,5 etukappaletta on valmiina. Lankana käytän Holst Garnin Supersoftia johon olen aivan ihastunut. Käytän lankaa kaksinkertaisena ja neulon 4,4mm ja 5mm KnitPro Cubicseilla. Viime postauksessa nämä tiedot jo tulikin esille.


Tässä vain kuvia eri työvaiheista ja mallineuleesta villatakin etuosien yläosassa.


Lisää postauksia tulee kun työ edistyy :)


 Ja vielä Spruce Forest- huivini hiljaista edistymistä. Nyt kun olen yhä edelleen kipeänä näistä kaikenmaailman flussapöpöistä mitä täällä Littoisissa kiertää, sallin itselleni kaikki mahdolliset mukavat käsityöt mihin vain rahkeet riittää. Tämä flunssakausi saa meidän perheessämme jo niin surkuhupaisat fiilikset etten viitsi niistä enää edes valitella. Lääkärini kun palaa ensi viikolla lomaltaan saa taas potilaakseen yhden ilmeisestikin poskiontelontulehduksesta ja luoja ties mistä keuhko-ongelmasta kärsivän potilaan. No onneksi on tulossa kevät, josko tämä sitten jo viimeistään loppuisi .


Huivissani käytän myös tuota Holst Garnin Supersoftia. Tässä vain yksinkertaisena ja puikkokoko on 3,5mm. Ihanat Karbonzit, niilä terävilä kärjillä sujuu tuo nyppyjen viiden silmukan yhteen neulominenkin kuin tanssi.


Lähetä kommentti