keskiviikko 2. tammikuuta 2013

ROCKY COAST CARDIGAN 2


Lahjakausi rakkailla ihmisilläni jatkuu vielä jonkun aikaa . Syntymäpäiväsankareita on monia aivan loppuvuodesta ja alkuvuonna vielä bileet jatkuvat. Odotellessani lisälankaa tuohon punaiseen villatakkiin aloin neulomaan syntymäpäivälahjoja läheisille sankareille.


Ensimmäinen lahjaidea oli Rocky Coast Cardigan Dropsin Nepalista. Puikot ovat 6mm KnitPro Cubicsit. Väri on valkoinen ja koko 40". Malli on siis kirjasta Coastal Knits ja olen neulonut tämän mallin jo aikaisemmin isompana itselleni. Jos aikaisempi takki kiinnostaa postauksia löytyy täältä , täältä ja täältä. Malli on melko yksinkertainen ylhäältä aloitettava villatakki. Kuvioneuleessa on paljon palmikonkiertoja, mutta kun sen homman on opetellut tekemään ilman apupuikkojen käyttöä niin ei sekään ole yhtään niin hidasta puuhastelua kuin luulisi. Hyvä opetusvideo palmikonkiertojen opetteluun löytyy täältä. Kannattaa opetella tuo nopeuttaa palmikkoneuleiden tekoa paljon. Valkoinen lankanikin loppuu kesken , pahalta näyttää. Kun aloittaa projekteja kotiin jääneistä keristä niin tämä lisälangan hommaaminen on usein pakollinen osa koko projektia. Kun kerät hupenevat kiukuttaa jo valmiiksi kun joutuu taas jättämään työn hetkeksi syrjään vaikka olisi hyvä flow saada se valmiiksi. Kärsivällisyyttä tarvitaan sekä teiltä blogin seuraajilta ja itse neulojaltakin. Kolme kerää löytyy vielä pussista, katsotaan kuinka pitkälle niillä mennään...ja tilataan sitten lisää, huh.


KUVIA VIELÄ AIKAISEMMIN NEULOMASTANI ROCKY COASTISTA. LANKA OLI CASCADE 220 WOOLIA JA PUIKOT 5,5mm JA 6mm.Lähetä kommentti