sunnuntai 16. joulukuuta 2012

VIIMEISET LAHJANEULOMUKSET


Naisen pitsisukat. Inspiraation sain Sannan neulomista ihanista lahjasukista ja ohje on haettu AnniKaisen blogista. Todella kaunis ja helppo pitsikuvio. Tykkään valtavasti. Pitää tällä mallilla neuloa vielä itsellenikin sukat.


Lankana ihanaa, hyvää vanhaa Nallea. Kerän loppu jostakin 90-luvulta. Ajalta jolloin Nallea myytiin 250g isoissa kerissä. Tämä lanka on joskus ollut aivan ihanan laadukasta. Nyyh, harmittaa ettei Novita enää satsaa tuohon lankojen laatuun kuin ennen. Puikkoina käytin 2,25mm pyöröjä. Noin pieni puikkokoko oli puhdas vahinko. Luulin neulovani 2,5mm kunnes huomasin jo pari varren kuviokertaa neulottuani että 2,25mm olikin osunut puikkopussukasta käteeni. No väliäkö hällä, tulipahan tiiviimmät ja kestävämmät sukat. Langan kulutus on varmasti suurinpiirtein noin 75g. Koko loppu Nallen neuloin näihin sukkiin. Sukkien koko on 38.

  Miesten lapaset . Kaksinkertaisesta "Käpylangasta" 5mm puikoilla. Lanka on siis itse värjäämääni Seiskaveikkaa. Langan menekki 150g.


 Miehille vielä Gentlemen´s fancy socksit, kirjasta Knitting vintage socks / Nancy Bush. Koko 42. Puikot 3,5mm ja lanka tuo Käpylanka. Yksinkertaisena, menekki 150g.


Itse asiassa sukista vasta toinen kokonaan valmis. Toinen varvaskavennuksia vailla valmiina. Otin nyt kuitenkin kuvat yhdestä valmiista. Samanlainenhan tuo toinenkin on,joten ei siinä ole mitään eroa. Haluan saada nämä lahjapostaukset jo pois alta kun muut jouluvalmistelut pitäisi jo kohta päästä aloittelemaan. Olen nyt kuukauden sisällä neulonut lahjoiksi  7 paria sukkia, 8 paria lapasia ja yhden pipon. Nyt on aika aloittaa muut jouluhommelit ja käsityörintamalla saa taas aloittaa itsekkään neulomisen ja väsätä ihan mitä huvittaa ilman aikataulua, ihanaa.Lähetä kommentti