lauantai 8. joulukuuta 2012

SUKKIA , SUKKIA, SUKKIA JA MITÄ IHMETTÄ ?Novitan Joululehdestä otettu pitsisukkapari on valmistunut. Ohjeessa lankana käytettiin Nallea, mutta minä neuloin sukat  7 Veljeksestä. Puikkoina oli kuitenkin 3mm pyöröt, muuten sukista olisi tullut ihan liian isot ja leveät saajalleen. Olen näihin tyytyväinen. Ovat varmasti lämpimät. Lankaa kului noin 200g.Toinen  sukkapari joka menee  lahjaksi on myös valmistunut tällä välin. Malli on Novitan Sukkalehdestä ja lanka on myös 7 Veljestä. Puikot 3,5mm pyöröt ja lankaa kului noin 150g.
 Ja sitten eiliseen suureen harmituksen aiheeseen. Neuloin eilen koko päivän taas uutta lahjasukkaa ja sainkin ensimmäisen sukan valmiiksi. Ihmettelin neuloessani langasta vastaan tulevia pieniä ruskehtavia laikkuja. Ne näyttivät siltä kuin joku olisi pillannut lankatehtaalla vaikka kahvia lankojen päälle, mutta tosi pieniltä pisteiltä vain. Lankakerä oli ihan käyttämätön uusi 7 Veljestä kerä ja ihmettelin niitä todella. Ajattelin kuitenkin että laikut lähtevät pesussa pois ja neuloin sukan valmiiksi. Lykkäsin sukan Ariel- veteen käsienpesualtaaseen ja laikut lähtivät vain leviämään isommiksi ja isommiksi ! Paniikissa nappasin sukan äkkiä pois altaasta ja lykkäsin sen vielä pesukoneeseen toivoen että konepesussa kammottavat läikät häviäisivät, mutta ei. Niin ei ikäväkseni käynyt. Harmittaa ihan vietävästi kun koko päivän urakka meni ihan hukkaan. Muutenkin aina lahjojen tekemisessä tuppaa tulemaan kiire, eli tällaista ei kaivattaisi. Roskiinhan tuo menee . Ei tuollaisella sukalla ole mitään käyttöä, perhana : (


Aloitin siis saman sukkamallin neulomisen uudestaan alusta. Ei sitä voi jäädä tuollaista kovin pitkäksi aikaa kiukuttelemaan , tai  hommat eivät etene ollenkaan. Huomatkaa uudelleen kerityt lankakerät. Kävin varmuudeksi läpi nämä kerät ettei niissä näkynyt mitään laikkuja. Ikäviä yllätyksiä neulomisvaiheessa ei enää kaivata. Nämä kerät näyttivät ainakin olevan ihan OK ja toivotaan ettei vastaavia ongelmia enää vastaan tule. Tämä sukkamalli on otettu Novitan syksy 2011 lehdestä ja puikot ovat 3,5mm.
Lähetä kommentti