lauantai 29. joulukuuta 2012

Iðunn , vartalo-osa valmis


 Villatakkini on joulupyhien aikana edistynyt tämän verran. Vartalo - osa valmiina ja hihat ja reunojen siistiminen vielä puuttuu. Tuo siistiminen  hiukkasen jännittää kun en ole tuota neuleen ompelukoneella varmistamista / saksilla leikkaamista tehnyt sitten 90-luvun. Kaffe Fassett kirjoneuleet muistan käsitelleeni hiha-aukkojen ja etukappaleiden erottamisen osalta tuolla tyylillä. Tarkoitus olisi siis ompelukoneella varmistaa pienellä tikillä tuon keskellä kulkevan nurjan silmukan kummaltakin puolelta ettei työ lähde purkaantumaan kun etukappaleet eroitetaan toisistaan tuosta nurjan silmukan kohdalta leikkaamalla . Olen hommaa joskus kirjavissa kirjoneuleissa tehnyt ja hyvin se on ainakin aikaisemmin onnistunutkin, mutta kyllä tuo neuleen leikkaaaminen saksilla silti tuntuu aina niin luonnottomalta.


Kuvaa takakappaleen puolelta. Tykkään väriyhdistelmästä. Punainen on pirteä, en ymmärrä miksi olen vielä vähän aikaa sitten kartellut ja jopa vähän inhonnut tuota väriä. Nyt tykkään kovasti. Mieli muuttuu ...


Tässä työssä on taas tuota lankojen päättelyä ihan omiksi tarpeiksi. Olisipa mukavaa jos Nepalia saisi 100g kerissä . 75m lankaa/kerä tietää jatkuvaa kerien loppumista ja työ tulee täyteen langanpätkiä, tylsää. Muuta mutisemista ei minulla tästä langasta ole. Kivaa lankaa neuloa ja tulee kaunista pintaa. Tuntuu myös todella lämpöiseltä, hiki tulee jo neuloessa kun työ lepää sylissä.


Helmaan tulee tätä 2krs oikein , 2 krs 1o 1n kuvioneuletta. Tätä muistan koulun kässätunneilla väsänneeni ainakin yhden villapaidan verran. Kultaisella 80-luvulla siis. Ihan kiva pintaneule tuo vieläkin on :)
Lähetä kommentti