keskiviikko 24. lokakuuta 2012

DAFFODIL- HIENOISTA EDISTYMISTÄ


Neulomusteni edistyminen on ollut melko onnetonta. Miehen villatakki ei ole edistynyt ollenkaan ja Daffodil on vasta tällaisessa vaiheessa. Kaarrokkeen raitaosuus on neulottu ja nyt neulon lyhennetyillä kerroksilla muotoilua kaarrokkeeseen. Kaula-aukon selkäpuoli siis muotoillaan korkeammaksi kuin etupuolella näin ei kaula-aukosta tule niin isoa .
Aikani on mennyt enemmän lukemiseen ja kirjoja on tullutkin koluttua läpi iso pino lähiaikoina. Olen lukenut John Irvingin, Michael Cunninghamnin ja John Grishamin kirjat viimeisen puolentoista viikon aikana. Nyt haaveilen kahdesta Paul Austerin uusimmasta kirjasta jotka tekisi mieleni ostaa, lempikirjailijoitani hänkin. Harmi vaan että suomessa kirjat ovat pirun kalliita. Pokkareita saa kivalla hinnalla ,mutta välillä noiden toivomiensa  kirjojen ilmestyminen pokkariversioina venyy tuskallisen pitkäksi. Ja tietysti kaikki eivät ilmesty pokkareina ollenkaan.


Tällä hetkellä on menossa Joyce Carol Oatesin Blondi ja siinä on sivuja yli 900 joten sen kanssa aika kuluu vielä hyvin jonkun aikaa, olen vasta lukenut vähän yli 100 sivua.  Välillä teen kyllä kumpaakin asiaa yhtäaikaa. Kasaan syliini pari tyynyä, kannettavan "tietokonepöydän" (IKEAsta ostettu muovilevyjutska) . Kirjan saa hyvin aseteltua pöydälle lukemisetäisyydelle pyykkipojat kirjan kulmiin estämään sivujen kääntymistä omin päin ja neulomus syliin ja puikot viuhumaan. Multitaskausta parhaimmillaan. Olen harrastanyt tätä tyyliä jo kouluajoista saakka kun ei tuo pelkkä koulukirjojen lukeminen silloin tuntunut kivalta tavalta viettää aikaa. Silloin tosin ei mitään tietokoneen sänkypöytiä ollut mutta pieniä levynpaloja nyt on aina sentään jostakin saanut. Mitään kovin monimutkaista työtä ei tietenkään pysty tällä tavalla neulomaan, mutta tällainen yksinkertainen sileäneule ja ainaoikein neule on tähän tyyliin ihan sopiva.


Eli näin, nyt voi lukea ja neuloa samaan aikaan . Ei sitä aina jaksa telkkuakaan katsella samalla kun neuloo :)
Lähetä kommentti