sunnuntai 16. syyskuuta 2012

DARLING EMMA VALMIINA


 MALLI: DARLING EMMA / JOJI LOCATELLI
LANKA: DROPS ALPACA , MENEKKI 700G
PUIKOT: KNITPRO 4mm,US 6  ja 3,5mm, US 4


 Lähikuvaa kauluksen kiinnityksestä. Kiinnitys tehtiin neulomalla kaulusta kiinni sitä mukaa kuin homma edistyi. Pikkuisen aikaavievää, mutta lopputulos on siisti. Olin muutenkin aika ihmeissäni tämän kaulusosan kanssa. Kaulus on itseasiassa vain etuosan jatketta. Etuosaa neulotaan niin pitkälle ihan samoilla silmukoilla että saavutetaan takakappaleen keskikohta. Takana keskisaumat yhdistettiin kolmen puikon tekniikalla ja niin sinnekin saatiin siisti saumakohta. Minulla näitä silmukoita on paljon tässä kauluksessa kun takkini on niin iso, mutta hyvin tuo Alpaca lanka käyttäytyy tällaisessakin kohdassa. Se on niin kevyttä ja pehmeän laskeutuvaa ettei tuo niskassa oleva leveä kaulusosa ole ongelma, pikemminkin ilo kun niskakin pysyy ihanan lämpöisenä.


 Tässäkin taas yksi kätevä oivallus pitsineule vllatakkiin. Pitsneuletta ei jatketa ihan reunaan saakka vaan reunaan jätetään muutaman silmukan sileä osuus. Näin hihan kiinnityskohdasta tuli paljon siistimpi kun ei pitsineuleen reikiä ole saumakohdassa. Tätä konstia alan käyttää muissakin töissä, pidän lopputulosta siistinä ja parempana .


 Hihojen alareunaan tuli ainaoikein neuletta. Hihat neuloin 3,5mm puikoilla. Halusin että ne ovat vähäsen tiiviimpää neuletta kuin vartalo-osa. Osa kuvissa näkyvistä karvoista on Viikarin anteliaasti lahjoittamia. Kaikki karvat eivät siis ole langasta tulevia vaan Viikari luopui herrasmiesmäisesti osasta omiaan että pysyisi Äippä lämpimänä. Olen tietysti ikikiitollinen hänelle siitä huomaavaisuudesta ; )


 Kuvia koko takista taas vain levitettynä sängylle kun en muutakaan konstia keksi.Kuvaajia kun ei ole omasta takaa kotona saatavissa muita kuin minä. Takki on kanssa melko pitkä. Neuloin sen tosi reippaasti pepun alapuolelle meneväksi että pysyy peppukin lämpöisenä syksyn ja talven kylmyyksissä.


Kaulusta vähänen rypytettynä että näette miten Alpaca lanka käyttäytyy kaulusosassa.
Lähetä kommentti