lauantai 11. elokuuta 2012

ROCKY COAST VALMIS JA HYVÄ FLOW


 Malli: Rocky Coast cardigan, kirjasta Coastal Knits
Lanka: Cascade 220 Wool , menekki 700g
Puikot : KnitPro Cubicsit 5,5mm ja 6,00mm


 Tämä neulepinta on vain niin KAUNISTA <3


 Villatakista tuli mielestäni ihana, olen oikein tyytyväinen siihen. Alussa arastutti aloittaa neulominen tästä langasta näin isoilla puikoilla. Luulin että pinnasta tulee ihan kamalaa verkkoa, mutta pelko oli turha. Neuloin yläosan kainaloihin saakka puikoilla 5,5mm ja huomasin että alaosaan voi hyvin ottaa vielä kokoa isommat puikot. Neuloin siis alaosan puikoilla 6mm ja sillä konstilla sain pepulleni vähäsen väljyyttä lisää villatakin alaosaan. Resoritkin neuloin 5,5mm puikoilla ja ne ovat silti ihan siistit. Tämä malli voi tulla kyllä neulottua eri väristä vielä jossakin vaiheessa uudestaan, niin kaunis se on.


 Leaves Of Grass on edistynyt myös viimeiseen mallikertaan. Riittää tässä vielä neulomista tuo mallikerta kun on niin korkea ja se tehdään kahteen kertaan. Pikkuhilaa neulon tätä muiden töiden lomassa ja ihailen tätä kevyttä villalankaa. Kyllä tuo lahden takana oleva veljeskansa osaa tehdä lankaa! Tämä on ihanan karheaa , luonnollista ja silti niin kevyttä ja juuri pitsiinkin sopivaa lankaa. Pitsipinnasta tulee lämmintä, kevyttä ja kaunista.


 Kuviahan ei tästä työstä juuri tällä hetkellä parempia saa kun työ on sullottu 100cm pyöröpuikoille. Silmukoita työssä on tällä hetkellä 580 eli siitä saa jonkinlaista kuvaa minkä kokoinen tämä tällä hetkellä on.


 Lähikuvaa tällä hetkellä menossa olevasta mallikerrasta.Puikot 4mm KnitProt.


Rocky Coastin valmistuttua otin uudeksi paksummaksi villatakkityökseni Joji Locatellin suunnitteleman villatakin jonka nimi on Flyaway Hoodie . Lankana on taas tuo rakastamani Cascade 220 Wool. Se vain on niin minun kukkarolleni sopivaa lankaa että sitä tulee aina ostettua. Pidän siitä sen hyvän juoksevuuden, hyvän laadun ja kohtuullisen hinnan vuoksi. Olen neulonut tästä langasta jo paljon ja pessyt neuleita koneessa villapesuohjelmalla ja todennut että lanka on laadukasta ja käyttöominaisuuksiltaan hyvää. Ei kulu eikä nuhraannu arkikäytössäkään. Lisäksi siinä on paljon ihania värejä saatavana ja neulepinnasta tulee kaunista. Hyvä lanka siis, suosittelen. Puikot valitsin tähänkin työhön Rocky Coastin innoittamana ja neulon puikoilla 5.5mm. Tulee muhkeampia ja näyttävämpiä palmikoita.


Shoppailin muitakin malleja eilen illalla Ravelrystä. Ostin tuon Flyaway Hoodien lisäksi Jojin mallin Grown up Girl ja Amy Christoffersin mallin Brecon joka kuuluu tuohon Brooklyn Tweedin julkaisemaan uusimpaan Wool People 3 mallistoon. Tänään ostin vielä CoopKnitsin uusimman sukkamallin ohjeen sukkien nimi on Conina Socks ja ne ovat ihan vastuttamattomat ! Enkös tehnytkin hyviä ostoksia ?
Lähetä kommentti