torstai 16. elokuuta 2012

FLYAWAY JATKUU JA SINIVALAS-SUKAT


 Lähipäivien aikaansaannoksia. Flyaway Hoodie on edistynyt jonkin verran. Ei mitenkään huimaa vauhtia, koska tein välillä pienempää neuletta. Näiden isojen kannattelu alkaa aina välillä tuntumaan käsinivelissä ja olkapäissä. Kun olo käy oikein tukalaksi otan jonkun pienemmän työn neulottavakseni ja pidän vapaapäivän painavista hommista. Se auttaa yleensä ainakin vähäsen.


 Hoodie on siirtynyt jo tuohon sileäneuleiseen alaosaan ja kohta aletaan miettiä taskujen paikkoja. Katselin digiboksin kovalevyltä tuota yhtä BBC:n lempi dokkarisarjaani , Ennen kuin ne katoavat ( Last chance to see). Siinä näyttelijä Stephen Fry ja eläintieteilijä Mark Carwardine kiertävät maapallolla etsimässä uhanalaisia eläimiä ja sarja on tosi mielenkiintoinen, huumorintajuinen, ajatuksia herättävä ja viihdyttävä. Ihme että nuo kaikki määritteet sopivat samaan sarjaan , mutta sopivat ne . En ole ennen nähnytkään AiAi puoliapinoita, Kakapo papukaijaa (lentotaidoton raukka), Komodon Varaaneja ja paljon muita mielenkiintoisia eläimiä. Loistava sarja siis. Sarja on jatkoa Mark Carwardinen ja kirjailija Douglans Adamsin 1990-luvulla tekemälle  alkuperäisversiolle. Adamsin  korvaajaksi on saatu molempien ystävä Stephen Fry koska kirjailija itse kuoli v.2001 . Näin häneltä jäi tuo haaveiltu 20-vuoden päästä ensimmäisestä sarjasta kuvattava follow up tekemättä.


Sarjan viimeisessä jaksossa käsitellään Sinivalasta ja niinpä sukistani tuleekin nyt langan värin vuoksi Sinivalas-sukat. Jalkani on kokoa 37, joten koon puolesta ne ei onneksi sentään tuota sinivalasta muistuta...no ehkä ympärysmitoiltaan,mutta ei pituudeltaan.
Lähetä kommentti