perjantai 20. heinäkuuta 2012

VAPAANEULONTAA JA YÖLLISIÄ LUUSEREITA


 Lähdin siis vain neulomaan jotakin ilman mitään ohjetta. Saa nähdä mitä tästä kehittyy. Sen verran on selvillä että takki tästä tulee...
Takana on katkonainen yö kun jotkut idiootit olivat taas yrittäneet murtautua sisälle alakerrassa olevaan kauppaamme. Edellisestä kerrasta on vain muutama kuukausi ja silloin murtautujat olivat päässeet sisälle saakka. Nyt vahvistetun oven ansiosta yritys ei enää onnistunut ja he olivat vain saaneet sorkkaraudalla ovea ja lukkoja rikki mutta oven uudet tukiraudat estivät sisällepääsyn. Emme huomanneet oven rikkomista ennen kuin aamulla.Yöllä kuulimme jotakin pientä ääntä ja mies seikkaili patiolla kurkkimassa näkyykö kaupan ympäristössä liikettä, mutta juuri silloin sitä ei näkynyt ja menimme takaisin nukkumaan. Uni ei kyllä oikein minulle tullut ja yritin korvat hörössä kuunnella epäilyttäviä ääniä. Jotakin porukkaa tuossa ikkunamme alla liikkuu melkein aina öisin kun taksit tuo juhlijoita kaupungista tähän kauppamme eteen. Siitä yölliset kulkijat yleensä jatkavat matkaansa kotiin kävellen. Tästä kun on lyhyt matka suureen osaan Littoisten koteja. Kiukuttaa kun taas tuli ylimääräisiä harmeja tuollaisten tyyppien takia, poliisille, vakuutusyhtiölle ja lukkosepälle soittamisia ja rahallistakin vahinkoa oli saatu taas kahden kalliin lukon ja oven karmien verran ainakin. Ja nyt on tuo takaovi niin jumissa että kaupan tavarantoimittajatkin joutuvat tuomaan kuormansa etuoven kautta, mikä on melko hankalaa portaiden takia. Tavaraa täynnä olevat rullakot on hankala saada portaita ylös. Oikein säälittää kuskien puolesta. Kiukuttaa tuollaiset tyypit niin p#¤%&/eesti ! Millä oikeudella he luulevat tuollaista tekevänsä ! Meilläkin mies ja poika tekevät ihan hirveästi töitä että kauppa elättää meidän perheemme ja hekään eivät siitä saa edes palkkaa kuten muut työssäkäyvät kuukausittain saavat. Meillä on koti ja kaupasta saamme ruokamme, mutta muuten elämämme on vaatimatonta ja ylimääräiset ostokset ovat välillä jonkun kirjan ja elokuvan ostamisen luokkaa. Minä ostan lankoja mutta muuten ei tuhlailla liikoja. Sitten jotkut ajattelevat että he tulevat omin lupinensa vielä hakemaan ja rikkomaan toisten omaisuutta minkä eteen on nähty paljon vaivaa je tehty valtavasti työtä. Ovien rikkominen ei paljoa vaadi, luusereita tuollaiset.


Takaisin neulomuksiin ja paasaaminen kuriin. Lankana käytän tähänkin Dropsin Alpacaa ja puikot ovat 3mm Prymin bambupyöröt. Halusin tästä takista tiiviimmän neulokseltaan ja siksi nuo pienemmät puikot kuin edellisessä työssä.


Mulla on koko kesän ollut tällainen vaihe päällä etten jaksa keskittyä mihinkään monimutkaisiin neuleisiin. Neuloskelen suurimmaksi osaksi vain sileää ja oikeaa ja näköjään koetan niistä tehdä niin monta erillaista sovellusta neuletakeiksi kuin vain inspiraatiota riittää. Syksymmällä iskee taas varmasti se vaihe päälle että kaikki palmikot ja muut monimutkaisemmat projektit alkavat kiinnostaa ja sellaisia päätyy puikoille. Nyt teen siis vain näitä aivottomia juttuja ja nautin neulomisesta ihan sen yksinkertaisimmissa muodoissa. Teen mitä sattuu ja katselen leffoja, sarjoja ja kohta alkavia Olympialaisia. Huolehdin pojistani ja kodista kykyni mukaan ja kesällä tulee myös oltua enemmän patiolla ja ihmisiäkin tulee tapailtua useammin kun läheisillä on lomia.
Lähetä kommentti