maanantai 18. kesäkuuta 2012

UUDET KUVIOT


 Puuvillapuseroni valmistuttua valitsin uudeksi vaateprojektikseni Cotton Light-langasta tehtävän puseron. Malli on uudesta kirjastani ja sen nimi on Tulip henley. Mallitilkku valmistui jo lauantaina ja takakappaletta neuloin eilen. En tee puseron alareunaan pientä pitsireunusta, koska mielestäni sellainen näyttäisi lähinnä naurettavalta ison peppuni ympärillä . Päätin tehdä helman ihan vaan ainaoikeaa johon olen kovasti ihastunut tällä hetkellä.


Tuo mallitilkussa oleva itselleni täysin uusi kuvio on mielestäni aivan ihana . Se on vielä naurettavan helppo neuloa vaikka myös nurjalla kerroksilla tulee tehdä langankiertoja ja kavennuksia. Samalla saan harjoitella nurjaa kavennusta mikä englanniksi on ssp, slip slip purl eli nosta kaksi silmukkaa(kuin neuloisit oikein) palauta nostetut silmukat vasemmalle puikolle ja neulo ne takareunoistaan nurin. Tuon nostamisen tarkoitus on kääntää silmukat niin että kavennus näyttää oikealla puolella työtä siistiltä. Se on siis sama kavennus kuin ssk, slip slip knit, mutta nurjalla puolella tehtynä. Tätä kavennusta en ole vielä ikinä nähnyt suomalaisissa ohjeissa mutta englaninkielisissä sitä käytetään useinkin.

Damaskini kohtalo muuten oli päätyä purettavaksi , plääh. Neuloin innoissani sitä kunnes huomasin että olin idiootti lähtenyt tekemään mallista suurinta versiota. Ajattelin vain että Wollmeise - vyydissä on 150g lankaa enkä tarkistanut langan juoksevuutta ollenkaan. Olin nimittäin kerinyt vyyhtini kakulle jo ajat sitten ja hävittänyt vyötteen, joten kun en tarkkaa metrimäärää jaksanut enää kaivaa ,vaikka Ravelrystä ,neuloin vain menemään ja tässä siis lopputulos ----> purkutuomio. Toista vyyhtiä en nimittäin jaksa metsästää ja tulisi huiville vähän turhan suolainen hintakin jos tilaisin Yarnissimalta vielä toisen vyyhdin sukkaohjeineen . Yli 60e huivista, joka ei ole edes mikään silkkihienous ja juhlahuivi on kukkarolleni ja mielelleni ihan liikaa. Joten tämä projekti meni taas oppimiskokemuksen piiriin ja Wollmeise odottaa uutta inspiraatiota.
Lähetä kommentti