lauantai 4. helmikuuta 2012

PAJU - PAITA, HANKO - LANKA JA TUNNUSTUKSET
Tauti on iskenyt päälle oikein kunnolla. Olo on p#¤%&/)leen kamala. Kuumetta piisaa, henki ei kulje minkään reiän kautta ja puhe ei onnistu melkein laisinkaan. Poika kantaa roskapussikaupalla käytettyjä nessuja täältä ulos ja ruokkii kiukkuista äitiään ja isäänsä tunnollisesti . Kiltti nuorimies täytyy sanoa. Suostuu olemaan täällä apuna vaikka omakin opiskelijakämppä olisi Turussa. Maisterinalku myös lukee tentteihin siinä välillä ja ahkeroi silläkin saralla. Olen niin ylpeä äiti <3
Sitten näihin neuleasioihin. Tilasin Novitalta tuota heidän uutta Hanko-lankaansa ja aloin tekemään siitä lahjaksi paitaa kirjasta Kaikki lähti lapasesta . Paidan nimi on Paju, suunnittelija Mari Muinonen aka. Tikru. Mallia jaksoin oloni tähden eilen neuloa  tuon verran kun kuvassa näkyy ja se oli todella kivaa neulottavaa. Toivottavasti jaksan tänään taas jatkaa vähän eteenpäin. Lanka Hanko tuntui ensin tiskirättilangalta , mutta otin siihen kokoa pienemmät puikot kun vyötteessä suositellaan ja avot hienoahan siitä tuli. Mukavan pehmeää ja napakkaa kun väsää 5mm puikoilla ei 6mm mitä vyötteessä suositellaan. Postailen paidan edistymistä taas kun on enemmän näytettävää...
Seuraava asia on tuo tunnustus asia. Olen häpeäkseni ohittanut erään palkinnon jonka Käsityöläisen kotona blogitar on minulle jo Syyskuussa myöntänyt. Tunnustuksessa piti vastata viiteen kysymykseen ja jatkaa sitten sitä viidelle eteenpäin. Sain kuitenkin vielä uudemman tunnustuksen Villalankasarvikuonon Judiunilta ja ajattelin yhdistää nämä tunnustukset ja vastata kysymyksiin ja jakaa tuota "voimassa olevaa " haastetta viidelle bloggarille. Eli kysymyksiin:
1. Käsityösi josta olet ylpein ja jota arvostat kovasti ?
Näistä tämän hetken töistä jotka ovat ehtineet tähän viime kesänä aloittamaani bloggailuun mukaan pidän kovasti tuosta Fleta villurista. Siitä on ollut iloa.


2. Kaunein rakennus jonka olet nähnyt ? Turun tuomiokirkko. Vaikka Turun seudulla asunkin täytyy sanoa että tuon Kirkon näkeminen on aina yhtä hieno kokemus. Se on vaan niin historiallisen upea !

3.Laulu joka koskettaa syvästi ? Petri Laaksosen laulama Täällä pohjantähden alla. Liitän laulun jotenkin isäni äkilliseen poismenoon reilut 10 vuotta sitten.

4. Minkä asian tunnet arjessasi raskaaksi ? Päivittäiset kivut sairaudestani johtuen.

5. Mistä asioista nautit eniten arjessasi ? Poikani, tietysti. Kissat tietysti ja neulominen ja käsityöt.....sekä bloggailu ja sitä kautta uusiin ihmisiin tutustuminen . Lukeminen ja elokuvat :)
Seuraavaksi tuon tunnustuksen jakaminen eteenpäin:
Mammutti blogistaan Mammutin puikot , tämä tuhattaituri on kerran jos toisenkin neuvonut minua ja arvostan kovasti hänen asiantuntemustaan. Hänen blogissaan on monipuolisesti kaikenlaista mielenkiintoista käsitöinin liittyvää.
Siina*k knits , mielenkiintoisia testineuleita ja muitakin kauniita neuleita pullollaan. Kaunis ja visuaalisesti miellyttävä blogi .
Outo lintu linnassa , Raiku on ymmärtääkseni lankakaupassa töissä ja katselen aina ihan innoissani mitä ihanaa hän tekee ihanilla langoilla. Mielestäni daamissa on pikkuisen perfektionistin vikaa ja tunnistan ihanasti sielunsiskoni kun hän purkaa jo aloitettuja töitä. Kauniita sukkia hän tuotaa valtavat määrät.
Adelheidin ajatelmia , tässä blogissa ei ole tuota seuraajien määrää esillä, joten hänellä voi kyllä mennä se yli tuon rajan 200 . Laitoin hänet kuitenkin listaani koska hän on GURU. Ihania käsitöitä laidasta laitaan. Persoonallisia , ihania omia malleja vaikka kuinka paljon. Neulomista, virkkausta ja ompelemista....
Minä tein!I made! tykkään hänen neuleistaan valtavasti. Meillä taitaa olla aika samantapainen maku mallien suhteen ja ihailen aina hänen aikaansaannoksiaan. Useasti olen myös inspiroitunut hänen töistään !
Nyt nimeämäni blogit ja bloggarit siis teidän ei tarvitse vastata ko. kysymyksiin jos ei huvita, mutta voitte jos haluatte. Aina hauskempaa. Jos haluatte jatkaa tuota "voimassa olevaa " uudempaa haastetta tiedän tarvitsee vain blogissanne mainita 4-5 mieluista blogia, mihin muiden kannattaisi tutustua. Siinä kaikki.Yläpuolella mainitsemani haastetut, voitte myös lisätä tämän merkin blogiinne :)Jestas kun tuli paljon asioita kerralla ! Kiitokset tunnustuksista , ne tuntuvat ihanilta. Olen oman perheeni ainoa käsitöiden tekijä ja joskus tuntuu turhauttavalta kun ukkoni eivät jaa innostustani neulemalleista ja langoista, tilpehööreistä puhumattakaan. Nyt olen löytänyt uuden yhteisön josta olen löytänyt paljon ihania kanssaneulojia ja olen niin iloinen siitä. Kiitokset teille kaikille !
Lähetä kommentti