sunnuntai 25. marraskuuta 2012

TUMPUT KÄRJESTÄ ALOITTAEN

OPPIMANI UUSI TAPA NEULOA TUMPPUJA. OPIN KÄRJESTÄ ALOITETUT TUMPUT NEULOESSANI MUIKKUSET LAPASIA. MUIKKUSET LAPASTEN MALLI LÖYTYY KIRJASTA KAIKKI LÄHTI LAPASESTA JA TÄÄLTÄKÄRKI ALOITETAAN IHAN SAMOIN KUIN SUKISSAKIN. TÄSSÄ MALLISSA ON KÄYTETTY PIKKU NELIÖN AVULLA MUOTOILTUA KÄRKEÄ, MUTTA MIELESTÄNI IHAN TAVALLINEN SILMUKOIDEN LUOMINEN KUMMALLEKIN PUIKOLLE TOIMII IHAN YHTÄ HYVIN.
SITTEN VAIN LISÄTÄÄN SILMUKOITA REUNOISSA KUTEN SUKISSAKIN. KOKO KÄRKIALOITUS ON IHAN SAMA KUIN SUKISSA.NEULOTAAN KUNNES KÄMMENOSA ON TARPEEKSI PITKÄ JA TULEE AIKA TEHDÄ PEUKALON REIKÄ JA KIILA. PEUKALON  ENSIMMÄISELLÄ REIKÄKERROKSELLA PÄÄTELLÄÄN PARI SILMUKKAA SIINÄ KOHDIN MIHIN PEUKKUREIKÄ TULEE, ELI  MUUTAMAN SILMUKAN PÄÄHÄN OIKEASTA TAI VASEMMASTA REUNASTA. TÄSSÄ  REUNAAN JÄI 4s, SITTEN PÄÄTELLÄÄN 2s.
TOISELLA REIKÄKERROKSELLA LUODAAN SEN VERRAN LISÄÄ SILMUKOITA MITÄ AJATELLAAN PEUKUN YMPÄRYSMITTAAN TARVITTAVAN NOIDEN KAHDEN LISÄKSI MITÄ ED. KERROKSELLA PÄÄTELTIIN PEUKKUSILMUKOIKSI. TÄSSÄ  LUOTIIN 14s.KIILAKAVENNUKSET TEHDÄÄN JOKA 3.s KERROS. 1.KAVENNUSKRS JOS PEUKALOSILMUKOITA ON 14 KUTEN OMASSA TYÖSSÄNI: SSK, 10 o, 2oYHT. 2. KAVENNUSKRS: SSK, 8o, 2oYHT .JOKA KAVENNUSKERROKSELLA VÄHENEE OIKEIDEN SILMUKOIDEN MÄÄRÄ KAVENNUSTEN VÄLISSÄ KAHDELLA. JATKA KIILAKAVENNUKSIA KUNNES KAIKKI YLIMÄÄRÄISET PEUKALOSILMUKAT ON KAVENNETTU POIS.KIILA VALMIINA. TÄSTÄ SIIS VAIN POIMITAAN PEUKKUSILMUKAT JA NEULOTAAN PEUKALO IHAN KUTEN MUISSAKIN LAPASISSA.

OLEN NIIN INNOISSANI TÄSTÄ TAVASTA ETTÄ MINULLA ON PEUKKUJA VAILLA VALMIITA MUIKKUSIA TÄÄLLÄ 2 PARIA.9 kommenttia:

ArmiL kirjoitti...

Kivan näköisiä lapasia ja vieläpä kärjestä aloitettuna.... eipä vielä ole tullut sukkia tuolla tyylillä tehtyä.. voisi tehdä vaihtelua arkeen!

Sanna kirjoitti...

Vau, enpä ole tullut ajatelleeksi, että lapasetkin voisi aloittaa kärjestä! Pitää kokeilla, kiitos opastuksesta :)

Susu kirjoitti...

Olipas kiva ohjeistus! Jospa ne lapaset kärjestä aloittaen sujuis hiukan paremmin kuin sukat... Kun lapasia on muutenkin niin tosi vaikeaa aloitella. Mut ei sentäs pyöröillä. Nöättejä peukuttomia sulla.
Ai niin - ne ruusut: Siis takkaan tai saunanpesään puiden päälle ja tulitikku perään. Pettämätön sytyke!

maissi kirjoitti...

Olen tehnyt toistakymmentä lapasta kärjestä aloittaen, metrinpyöröillä, molemmat yhtaikaa ja peukutkin tehnyt pyöröillä molemmat yhtaikaa. Eipä tarvi laskee kerroksii.

amuk kirjoitti...

JOO IHAN KIVAA VAIHDELLA VÄLILLÄ , SUOSITTELEN .

amuk kirjoitti...

EIPÄ KESTÄ <3

amuk kirjoitti...

KÄVIN KURKKIMASSA IHANIA <3

amuk kirjoitti...

KIITOKSIA VASTAUKSESTA JA KEHUISTA <3 IHMETTELIN TUOTA RUUSU JUTTUA.

amuk kirjoitti...

SINULLA TULEE LAPASIA SIIS IHAN LIUKUHIHNALTA <3 AHKERA JA NÄPPÄRÄ TAPA, TULEE VARMASTI KAKSI SAMANLAISTA. SUKKIA OLEN TEHNYT SAMALLA TAVALLA.ITSE EN OLE NIIN AHKERA LAPASNEULOJA. NYT TULEE NEULOTTUA NIITÄ KUN ON TUO JOULU TULOSSA.